در استان فارس، سیل در دروازه قرآن به راه افتاد و خسارات زیادی را به هموطنان مان زد و خانواده هایی را نیز داغدار کرد. اوضاع پس از چند روز در این منطقه به حالت عادی بازگشت اما تا کنون گزارشی مبنی بر وجود خسارات احتمالی به این جاذبه منتشر نشده است نگرانی های زیادی در مورد تخت جمشید رو به افزایش بود که خبر از خروج آب از طریق کانال های دفع سیلاب از آنجا رسید. برخی از بناهای تاریخی شیراز نیز خسارت هایی دیده اند و در حمام و بازار وکیل نیز شاهد آب گرفتگی بودیم که می تواند آسیب هایی به دنبال داشته باشد.
استان همدان نیز حادثه تلخی را تجربه کرد و یکی از جاذبه هایش را تقریباً از دست داد. یخچال میرفتاح از آثار تاریخی دوره قاجار، تنها بنای خشتی استان همدان و تنها یخچال غرب کشور بود که نتوانست دوام بیاورد و بارش ها باعث تخریب آن شد.
در استان لرستان، اوضاع کمی بدتر از سایر نقاط بود و سیل بیشتر مناطق استان را در بر گرفت. پل تاریخی آفرینه به زیر آب رفت، پایه قاجاری پل کشکان فرو ریخت و باید امیدوار باشیم که این بارندگی ویرانگر سر پل های دیگر از جمله پل کلهر خسارت زیادی وارد نکرده باشد. خوشبختانه قلعه فلک و افلاک گفته می شود که هنوز پابرجاست و خسارتی جدی ندیده است.
در کرمانشاه، نگرانی ها برای تکیه معاون الملک بود که دستور تخلیه اشیای قدیمی این مکان صادر شد. هنوز خبری از بروز خسارت در این اثر منتشر نشده و امیدواریم این تکیه نیز در وضعیت خوبی باشد.
حال و هوای استان خوزستان کمی آرام تر بود اما با این حال اثر جهانی سازه های آبی شوشتر در معرض خطر قرار گرفت. بند میزان (بخشی از سازه های آبی) کاملا به زیر آب رفت و نگرانی ها را تشدید کرد.
اما از اخبار بد، تخریب ها و آسیب ها که بگذریم؛ بارش ها باعث اخبار خوبی هم شدند. جاذبه های گردشگری و طبیعی حال و هوای بهتری داشتند و در برخی بخش های کشور، جانی تازه گرفتند و مایه شادی مردم آن منطقه شدند. از آن جمله می توان به آب دریاچه ارومیه اشاره کرد که بیش از ۴۰ درصد افزایش داشت و سطح آب در همان روزهای اول بارش بیش از ۳۰ سانتی متر بالا آمد. دریاچه زیبای مهارلو نیز در استان فارس نیز احیا شد. سیستان و بلوچستانی که با خشکسالی دست و پنجه نرم می کرد، نیز هدیه خود را از آسمان گرفت. با آبگیری تالاب بین المللی هامون، کوه باستانی اوشیدا در قلب آن چشم اندازی تماشایی یافت و میزبان مسافران و علاقه مندان به طبیعت شد. زاینده رود خروشان تر از همیشه جریان یافت و گویی چهره پیشین خود را، هرچند موقت، باز پس گرفت. تالاب گاوخونی پس از ۱۵ سال آبگیری شد و به طبیعت اطرافش طراوت بخشید. دوران تشنگی تالاب هورالعظیم نیز به سر آمد و این اثر طبیعی نیز چهره ای دیگر به خود گرفت.
نظرات کاربران
ثبت نظر مشاهده نظر ها