2500 ساله بم به میان نیاورد. باوجود سیلی سخت زلزله سال ۸۲ بر چهره ارگ بم و تخریب بیش از ۸۰ درصدی بزرگترین بنای خشتی جهان، اما ارگ با صلابت بم، همچنان محبوبیت خود را در دل گردشگران حفظ کرده و در صدر مکانهای تاریخی پربازدید قرار دارد. ارزش ارگ بم بهاندازهای بود که بعد از فروریختن آن؛ کشورهایی چون ژاپن، فرانسه، آلمان و ایتالیا با ایران برای دوباره سرپا شدن بم دست همکاری دادند و سرانجام ۱۷ تیرماه ۸۳ بم و منظر فرهنگی آن با احراز چهار معیار (دوم، سوم، چهارم، پنجم) از شش معیار، در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید و امروز یکی از سه اثر ثبت جهانی کرمان است که علاقمندان داخلی و خارجی را به خود میخواند. یکی از مسائلی که همواره موردتوجه افکار عمومی و بهویژه علاقمندان به آثار باستانی قرار دارد روند بازسازی و مرمت این دژ محبوب است.
طبق آخرین گزارشات ۹۹ درصد آواربرداری آن انجامشده و پیشبینی میشود که استخوانبندی مرمت نیز تا سال ۲۰۱۷ به پایان برسد.
بعد از زمینلرزه رخنمود و میافزاید: زلزله از جهاتی نیز کمک کرد که دانش ما در خصوص ویژگیهای معماری، باستانشناسی و مرمتی ارگ به حداکثر خود برسد، چراکه پیش از زلزله اطلاعات در خصوص ارگ محدود به نوشتههای مورخان و سیاحان میشد و در واقع اطلاعات کافی در مورد ارگ بم وجود نداشت. زلزله این امکان را فراهم کرد و میتوان گفت پیکر ارگ بعد از زلزله تشریح شد و آنچه در درون داشت بیرون ریخت و کمک کرد اطلاعات ما از وضعیت گذشته ارگ بم به بیشترین سطح خود برسد.
از سال قبل آواربرداری با عامه نشین شروعشده و شروع کار مرمتی نیز از عامه نشین بود و همین امر باعث شد که عمده کارهای مرمتی ارگ مربوط به عامه نشین باشد.
نظرات کاربران
ثبت نظر مشاهده نظر ها