تاریخچه احداث فرودگاه لارستان به سال ۱۳۳۹ باز می گردد. در این زمان زلزله بزرگی در این منطقه رخ داده بود که هدف احداث این فرودگاه نیز کمک رسانی به مردم زلزله زده و امداد رسانی بود. فرودگاه لارستان با اینکه در یکی از شهرستان های استان فارس قرار دارد، اما درحال حاضر یکی از مهم ترین فرودگاه جنوبی کشور است. بر اساس اطلاعات موجود در سال های اخیر، بالغ بر 1542 پرواز در این فرودگاه انجام شده است. همچنین بالغ بر 157 هزار کیلوگرم بار و 3 میلیون نفر در این فرودگاه پروازهای خود را به سرانجام رسانده اند.
پس از وقوع زلزله در سال 1339 و احداث فرودگاه لارستان به منظور امداد رسانی، این فرودگاه با کمترین امکانات و تجهیزات پروازی فعالیت خود را آغاز کرد و شرکت هواپیمایی کیش ایر، اولین شرکت هواپیمایی بود که خدمت رسانی به مسافران و مردم زلزله زده در این منطقه را آغاز کرد.
اما در سال های بعد از انقلاب با توجه به افزایش کسب و کار های موجود در منطقه و کشورهای حاشیه خلیج فارس، فرودگاه لارستان اهمیت و کاربرد بیشتری پیدا کرد. در طول سال های 1360 تا 1371، فرودگاه لارستان به عنوان یک فرودگاه داخلی به رسمیت شناخته شد و سر انجام از سال ۱۳۷۲ به بعد، با انجام پرواز به مقصد دوبی، فرودگاه لارستان به عنوان یک فرودگاه بین المللی فعالیت جدی خود را آغاز کرد.
فرودگاه بین المللی لارستان با اینکه نقش مهمی در خدمات هوایی و مرزهای بین المللی دارد، اما هنوز شاهد رشد و گسترش درخوری نبوده است. بیشتر پروازهای این فرودگاه مقاصد بین المللی هستند و از جمله پرواز های آن می توان به دبی، شارجه، کویت، مسقط، دوحه و تهران اشاره کرد. البته این امکان وجود دارد که در سال های آینده مقاصد پروازی بیشتری در این فرودگاه اضافه شده و خدمات حمل بار و مسافر با قدرت بیشتری در دستور کار قرار بگیرد.
همچنین فرودگاه بین المللی لارستان با پوشش ۸۰ درصد از پروازهای خارجی به مقصد دبی، کویت، قطر و شارجه و نزدیک به ۲۰ درصد از پروازهای داخلی، یکی از مهم ترین فرودگاه های کشور است و با استفاده از سایت رادار RCAG، پوشش راداری، نظارتی و فرکانسی پروازهای منطقه جنوب کشور تا تنگه هرمز را در بر می گیرد. در این فرودگاه خدمات ویژه هواپیمایی های کشور نیز در اختیار کاربران قرار می گیرد.
اولین شرکتی که فعالیت خود را در فرودگاه لارستان شروع کرد، شرکت هواپمایی کیش ایر بود. اما پس از گذشت سال ها و تکمیل احداث و تحویل پروژه این فرودگاه، در حال حاضر شرکت های هواپیمایی بسیاری مشغول به ارائه خدمات در این فرودگاه هستند. همچنین شرکت هواپیمایی ایران ایر خدمات هلدینگ فرودگاه لارستان را نیز در دستور کار دارد و در راستای ایجاد فضایی رقابتی به افزایش بهبود سطح خدمات می پردازند.
البته باید گفت که فعالیت شرکت های هواپیمایی فرودگاه لارستان تنها محدود به جا به جایی افراد و مسافران نیست، بلکه با توجه به نزدیکی این فرودگاه به کشورهای حاشیه خلیج فارس، خدمات باربری گسترده ای نیز در این فرودگاه انجام می شود. از جمله شرکت های هواپیمایی فعال در فرودگاه بین المللی لارستان، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
فرودگاه بین المللی لارستان در هر هفته دارای برنامه پروازی منظمی است که به مقاصد داخلی و خارجی درحال انجام هستند. می توانیم به این موضوع نیز اشاره داشته باشیم که هواپیما های آشیانه این فرودگاه نیز انواع مختلفی دارد. همچنین فرودگاه لارستان با قابلیتی احداث شده است که توانایی ارائه خدمات به هواپیما های بزرگی مانند ایرباس A320 را نیز داشته باشد.
تاکسی هوایی یا همان ایر تاکسی، یک اصطلاح کلی است که برای انواع هواپیما های دربستی مورد استفاده قرار میگیرد. ایر تاکسی عبارت است از استفاده از هواپیما در مسیرهای مختلف پرواز بدون استفاده از برنامه پروازی که به خودی خود موجب صرفه جویی در زمان و هزینه می شود. تاکسی هوایی یک هواپیمای سبک یا حتی فوق سبک بوده و می تواند با حداقل ظرفیت ممکن، نظیر چیزی در حدود ظرفیت یک تاکسی یا اتوبوس معمولی، در مسیرهای کوتاه جا به جا شود.
زیرا هواپیما های معمولیِ موجود در ناوگان هوایی کشور، به دلیل وجود برخی محدودیتها در هر فرودگاهی امکان نشست و برخاست ندارند. این در حالی است که تاکسی هوایی، با ابعاد و وزن کم و قابلیت کنترل بالا، میتواند در بسیاری از فرودگاههای کوچک نشست و برخاست کند. در حال حاضر فرودگاه های لار، یکی از فرودگاه هایی است که مجهز به تاکسی هوایی می باشد.
نظرات کاربران
ثبت نظر مشاهده نظر ها