فرودگاه قشم در 50 کیلومتری غربی جزیره در روستای دیرستان واقع شده است و به همین دلیل به فرودگاه دیرستان نیز معروف است.
مطالعات اولیه برای ساخت این فرودگاه در سال 1304 آغاز شد. عملیات اجرایی این فرودگاه و ساخت بنای این مجموعه در سال 1335 کلید خورد تا اینکه در سال 1349 اولین پرواز از این فرودگاه انجام شد.
بعد از احداث این فرودگاه در سال 1349، پرواز با هواپیما DC6 در مسیر تهران قشم و بالعکس یک بار در هفته انجام می شد. با توسعه و تجهیز این مجموعه، در سال 1376 پرواز ها از قشم به شهرهایی به جز تهران در برنامه این فرودگاه قرار گرفت.
فرودگاه قشم اکنون به صورت روزانه پروازهای داخلی و خارجی به مقاصد مختلف را در برنامه خود دارد و حداقل 70 پرواز ورودی و خروجی در طی یک هفته در این فرودگاه انجام می شود.
به دلیل موقعیت مکانی قشم، سفر زمینی به این جزیره آسان نمی باشد؛ به همین خاطر انتخاب اکثر گردشگران برای رفتن به جزیره قشم، سفر هوایی می باشد.
فرودگاه سمنان در سال 1355 بهرهبرداری شد ولی اولین پرواز بهطور رسمی در سال 1397 انجام شد. ساخت و تکمیل فرودگاه سمنان سالها نصفه کاره رها شده بود تا اینکه فعالیت خود را با اولین پرواز به سمت شهر مشهد آغاز کرد.
برای توسعه فرودگاه بین المللی قشم طرح های عمرانی بسیاری در دهه 60 صورت گرفت. این مجموعه با ترمینالی به مساحت 600 متر مربع، احداث شد. باند اصلی این فرودگاه با طول 2600 متر و باند فرعی با طول 2000 متر و هردو به عرض 45 متر در سال های اولیه تأسیس این فرودگاه، ساخته شده بودند.
در سال 1360 عملیات طویل سازی و بازسازی روکش باند اصلی آغاز شد. در این عملیات وسعت باند اصلی افزایش و کیفیت روکش آن بهبود یافت. این طرح عمرانی با ساخت باند اصلی به طول 3845 متر و عرض 60 متر ، در سال 1366 پایان یافت و در سال 1369 به بهره برداری رسید.
توسعه ترمینال های فرودگاه دیرستان با هدف افزایش مساحت در حدود 1200 متر مربع در سال 1362 آغاز شد ولی در پایان این طرح در سال 1366، 1800 متر مربع فضا به ترمینال این مجموعه اختصاص داده شد.
این فرودگاه دارای ترمینال ویژه برای پروازهای حجاج می باشد که در سال 1369 با توسعه پایانه حجاج، مجموع مساحت ترمینال های فرودگاه قشم، به 3000 متر مربع گسترش یافت.
فرودگاه قشم دارای فضایی برای سوخت گیری هواپیما ها با ظرفیت 5.3 لیتر در روز را دارا می باشد. همچنین دو ترمینال برای پروازهای خارجی و داخلی در این فرودگاه برای مسافران احداث شده است و ترمینال ویژه حجاج در طبقه دوم واقع شده است.
امکانات رفاهی دیگر مانند فروشگاه های تهیه صنایع دستی و سوغات این منطقه در سالن اصلی این فرودگاه قرار دارند و همچنین مسافران می توانند از رستوران ها و کافی شاپ های موجود در این مجموعه استفاده کنند.
مسافران می توانند از خدمات شعبات ارزی بانک ها در این فرودگاه برای تهیه ارز و پول نقد نیز استفاده کنند. در فضای خارجی این مجموعه، برای آسان تر شدن رفت و آمد مسافران تاکسی های ویژه این فرودگاه در طی شبانه روز در این محل مستقر هستند. پارکینگ این مجموعه نیز به صورت 24 ساعته در اختیار گردشگران می باشد.
امکانات رفاهی دیگری مانند پست فرودگاه، نماز خانه، محل تحویل بار و... برای آسایش حال مسافران در این مجموعه، فراهم شده است.
استان کرمان بیشترین تعداد فرودگاه های کشور را به خود اختصاص داده است. 5 فرودگاه با نام های فرودگاه بین المللی کرمان، فرودگاه سیرجان، فرودگاه جیرفت، فرودگاه رفسنجان و فرودگاه بم در این استان فعالیت می کنند.