انواع ویزای آذربایجان و ویزای توریستی باکو
کشور آذربایجان و به ویژه شهر باکو از جمله مقصدهای مورد علاقه شهروندان ایرانی برای گذران تعطیلات است و طبق قانون کلیه گردشگران باید پیش از سفر برای دریافت روادید از طریق سفارت یا کنسولگریهای این کشور اقدام کنند. باکو پایتخت جمهوری آذربایجان و پرجمعیتترین شهر منطقه قفقاز محسوب میشود که در سواحل بینظیر دریای خزر واقع شده است. موقعیت تاریخی، جغرافیایی و جاهای دیدنی باکو باعث شدهاند تا این شهر به مقصد جالبی برای شهروندان ایرانی تبدیل شود و از اینرو، تورهای باکو از محبوبیت خاصی برخورار باشند.
انواع ویزای آذربایجان (ویزای باکو)
برای اتباع خارجی و افراد فاقد تابعیت که قصد سفر به جمهوری آذربایجان را دارند دو نوع ویزا صادر می شود. شرایط صدور هر یک از آن ها از ویزاها به شرح ذیل است.
ویزای عادی آذربایجان
مدت اعتبار این نوع ویزا برای یک بار ورود و خروج ۹۰ روز از تاریخ صدور است. چنانچه هدف اتباع خارجی و افراد فاقد تابعیت از سفر به جمهوری آذربایجان یکی از موارد زیر باشد، ویزا از نوع عادی برای آنان صادر خواهد شد.
ویزای تجاری آذربایجان,
ویزای علمی و آموزشی آذربایجان,
ویزای کار آذربایجان,
ویزای توریستی آذربایجان,
ویزای فرهنگی و ورزشی آذربایجان,
ویزای اهداف انساندوستانه آذربایجان,
ویزای دیدار با بستگان آذربایجان,
ویزای پزشکی آذربایجانانواع ویزای عادی آذربایجان
1:
ویزای یکبار ورود آذربایجان : صاحبان این ویزا در طول مدت فوق تنها یک بار میتوانند به قلمرو جمهوری آذربایجان ورود و خروج داشته باشند.
2:
ویزای چند بار ورود آذربایجان : مدت اعتبار این نوع ویزا از زمان صدور حداکثر تا دو سال است. صاحبان این ویزا میتوانند در طول مدت اعتبار آن به دفعات به قلمرو جمهوری آذربایجان ورود و خروج داشته باشند.
درباره ویزای آذربایجان ( ویزای باکو )
مدت اقامتی که در ویزا درج شده تنها در طول دوره اعتبار ویزا قابل استفاده است و چنانچه در این دوره استفادهای از آن نشود، ویزا از درجه اعتبار ساقط میشود. همچنین، این ویزا را میتوان به شکل لیبل (مراجعه حضوری به سفارت) یا آنلاین (آسان ویزا) دریافت کرد. برای افرادی که در چارچوب مأموریتهای رسمی دولتی به جمهوری آذربایجان سفر میکنند، ویزای ورود دیپلماتیک و یا خدمت صادر میشود.
ویزای آنلاین آذربایجان (آسان ویزا)
دولت آذربایجان ضمن صدور ویزای شهروندان خارجی در سفارتخانهها و کنسولگریهای خود در خاک کشورهای دیگر به صورت حضوری (لیبل)، از دهم ژانویه سال ۲۰۱۷ اقدام به صدور ویزای آنلاین از طریق سیستم آسان ویزا (ASAN Visa) کرده است. در این رابطه، جمهوری اسلامی ایران نیز در فهرست کشورهایی قرار دارد که به اتباع آنها ویزای الکترونیکی داده میشود. برای تهیه این ویزا کافی است تا ابتدا اسکن گذرنامه (دارای اعتبار حداقل شش ماهه) را تهیه کرده و به وبسایت آسان ویزا مراجعه و ثبتنام کنید. امکان پرداخت هزینه ویزا (۲۴ دلار) به صورت آنلاین میسر است. این ویزا در مدت یک تا سه روز کاری صادر میشود و تا مدت ۹۰ روز اعتبار دارد.البته دارندگان این ویزا مانند ویزای لیبل عادی نمیتوانند بیشتر از سی روز در خاک آذربایجان اقامت داشته باشند.
ویزای توریستی باکو
همانطوری که در بالا اشاره شد برای سفر به کشور آذربایجان دو نوع ویزا صادر میشود.
ویزا لیبلدار آذربایجان ( ویزا لیبل دار باکو )ویزا الکترونیکی آذربایجان ( ویزا الکترونیکی آذربایجان )به جز این دو نوع ویزا، در صورت سفر هوایی به آذربایجان میتوانید ویزای آذربایجان فرودگاهی یا
Visa on Arrival بگیرید که مبلغ آن 25 دلار آمریکا است. ویزای توریستی آذربایجان یکبار ورود است و 90 روز از تاریخ صدور اعتبار دارد. کلا شرایط اخذ این نوع ویزای آذربایجان ساده است. چنانچه بخواهید سفر زمینی به باکو داشته باشید یا اینکه زودتر از زمان رسیدن به کشور آذربایجان، ویزای آذربایجان را بگیرید.
برای اخذ ویزای آذربایجان دو راه دارید
1. مراجعه حضوری به سفارت آذربایجان در تهران یا کنسولگری آذربایجان در تبریز و ارائهی مدارک
2. مراجعه به وبسایت آسان ویزا و آپلود اسکن مدارک اما از آنجایی که مراجعه به سفارت برای دریافت ویزای آذربایجان کمی زمانبر است و به اتلاف وقتش نمیارزد، پیشنهاد میکنیم که از طریق آژانس مسافرتی و مورد اعتماد اقدام کنید. از طرف دیگر پرداخت هزینهی ویزای آذربایجان به صورت الکترونیکی و از طریق درگاه پرداخت اینترنتی تنها با مستر کارت یا ویزا کارت امکانپذیر است، بنابراین باید یکی از این دو کارت بینالمللی را داشته باشید.
مدارک ویزای آذربایجان ( مدارک ویزای باکو )
- فرم پرشده تقاضای ویزا، مطابق نمونه تنظیمی توسط نهادهای ذیربط دولتی
- اصل گذرنامه با حداقل شش ماه اعتبار یا مدرک عبور از مرز و کپی از صفحههای اصلی آنها (گذرنامه کلیه متقاضیان در هنگام ارائه درخواست باید دارای اعتبار حداقل ۶ ماهه باشد، زیرا در غیر این صورت تضمینی برای صدور روادید وجود ندارد).
- دو قطعه عکس ۴*۳ رنگی با زمینه سفید
- کپی گواهی بیمه پزشکی (در صورتی که طرف دعوتکننده انجام معالجات پزشکی را به عهده نگرفته باشد)
- فیش واریزی هزینه صدور ویزا
- فرم پرشده دعوت از اتباع خارجی و یا افراد فاقد تابعیت، مطابق نمونه تنظیمی توسط نهادهای ذیربط دولتی و یا کپی گواهی ثبت دولتی (برای سازمانهای غیردولتی)، و یا مدرکی که هدف از سفر را ثابت کند. (برای ویزاهای ترانزیت، گردشگری و سفرهای رسمی و انفرادی، نیازی به ارائه این مدارک وجود ندارد)
- صدور ویزا برای اتباع خارجی و یا افراد فاقد تابعیت که کمتر از ۱۸ سال سن داشته ولی با گذرنامه جداگانه و بدون همراهی والدین و یا نمایندگان قانونی آنها سفر میکنند، منوط به ارائه کپی گواهی تولد، همچنین کپی اجازه رسمی والدین و یا نمایندگان قانونی آنها و مدارک شناسایی است و کلیه این مدارک باید به تایید دفتر اسناد رسمی رسیده باشد.
سوالات متداول درباره ویزای آذربایجان ( ویزای باکو )
مزایای استفاده از ویزا الکترونیک چیست؟ ویزا الکترونیک را می توان به راحتی از هر مکان قابل دسترسی به اینترنت تهیه نمود و در سفارتخانه ها یا کنسولگری های جمهوری آذربایجان و همچنین در مبادی ورود به جمهوری آذربایجان امکان صرفه جویی در وقت را برای درخواست کننده ویزا فراهم می کند (درصورت داشتن چنین حقی)
آیا برای چند نفر می توان درخواست ویزای خانوادگی داد؟ درخواست خانوادگی حداقل برای 2 نفر و حداکثر 10 نفر امکانپذیر است.
چنانچه خانواده من بیش از 10 نفر باشد، تکلیف چیست؟ چنانچه تعداد اعضای خانواده تان بیش از 10 نفر باشد، شما می توانید برای 2 یا چند خانواده ارایه درخواست دهید.
فرزندم در گذرنامه من ثبت شده. آیا برای او باید درخواست ویزای الکترونیک جداگانه بدهم؟ بله. لطفاً مشخصات او در گذرنامه شما و سایر اطلاعات مورد نیاز را در درخواست ویزای الکترونیک وارد کنید.
آیا ویزای الکترونیک به گذرنامه الصاق می گردد؟ ویزای الکترونیک به گذرنامه الصاق نمی گردد، بلکه ضمن چاپ از سوی تبعه خارجی و یا فرد بدون تابعیت، حین عبور از گذرگاه مرزی جمهوری آذربایجان، همراه با گذرنامه ارایه می گردد.
آیا درصورت قصد اقامت بیش از مدت اعتبار ویزا الکترونیک در جمهوری آذربایجان، چه باید کرد؟ شما باید به اداره کل مهاجرت جمهوری آذربایجان مراجعه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر، شما می توانید وارد وب سایت
www.migration.gov.az شوید.
آیا اتباع کشورهای مشمول ویزای الکترونیک، در گذرگاه های مرزی می توانند درخواست ویزا الکترونیک کنند؟ خیر درخواست ویزای الکترونیکی، باید حداقل سه روز قبل از تاریخ سفر مورد نظر به کشور آذربایجان مراجعه کرد.
آیا معنی شماره های CVV / CVC / CVC2 چیست؟ CVV / CVC / CVC2 شامل آخرین سه رقم بر روی محل امضاء در پشت ویزا و مسترکارت میباشد.
سفارت جمهوری آذربایجان
تهران، پاسداران، خیابان نیستان سوم، کوچه راستوان، پلاک ۱۶، کدپستی: ۱۹۴۴۹۶۵۱۱۴ تلفن: ۵-۲۲۵۵۹۵۵۳ (۰۲۱)
کنسولگری سفارت در تهران: نیاوران، خیابان شهید پورابتهاج، خیابان خداوردی، کوچه سیزدهم غربی، نبش کوچه شیرافکن، پلاک ۵
تلفن: ۲۲۲۹۱۱۴۴(۰۲۱) آدرس پست الکترونیکی: az.embassy.tehran@gmail.com
کنسولگری تبریز تبریز، بلوار ولیعصر، خیابان عارف، پلاک ۹ / تلفن: ۳۳۳۳۴۸۰۳ (۰۴۱)
ساعت پذیرش برای اخذ ویزا: شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ صبح تا ۱۲:۳۰